Лисичанський педагогічний фаховий коледж
 

Новини

16.02.2022

Всі знають, що робота куратора спрямована на формування національної свідомості, розуміння у студентів сутності соціально-економічних процесів, закономірностей функціонування громадянських цінностей, розвитку індивідуальних якостей особистості, а також на формування вміння вирішувати складні проблеми повсякденного життя, професійної діяльності.

Своїм досвідом роботи, лайфхаками сучасного куратора поділились доповідачі практичного семінару «Шляхи та джерела формування педагогічної майстерності куратора групи ЗФПО», який відбувся на базі Науково-методичного центру ВФПО 16 лютого п.р. за участю членів Ради з виховної, спортивно-масової роботи та студентських справ, заступників директорів з виховної роботи, кураторів груп (з досвідом роботи до 5 років).

Від Лисичанського фахового коледжу у семінарі взяли участь Сергієнко Н.В., заступник директора з СГР та Пивоварова Г.С., куратор академічної групи, Громадський радник України ГО «АГРУ», координаторка Служби порозуміння закладу освіти (медіаторка)

В ході семінару було розглянуто наступні питання:

  • Психолого-педагогічні фактори професійного самовдосконалення викладача;
  • Педагогічна етика та культура спілкування;
  • Мотивація до успішного навчання покоління «Z» та «Альфа». Профілактика адиктивної поведінки;
  • Упровадження технологій тимбілдингу як ефективної форми згуртування студентської спільноти;
  • Професійне зростання педагога: від початківця до майстра;
  • Лайфхаки сучасного куратора: підготовка та проведення виховних заходів;
  • Квінтесенсія роботи куратора академічної групи в умовах діджіталізації освіти;
  • Робота куратора групи із студентами, які потребують посиленої уваги;
  • Конфлікти у студентській групі: практичні кейси на допомогу куратору (на матеріалах з досвіду діяльності медіаторської Служби порозуміння закладу фахової передвищої освіти).

Отже, можна впевнено сказати, що куратор навчальної групи відіграє важливу роль у формуванні громадянської культури майбутнього фахівця і громадянина своєї держави.

 
     
 
     
 
     

 

Корисні посилання
Різне

© Відокремлений структурний підрозділ «Лисичанський педагогічний фаховий коледж Державного закладу «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка», 2012-2022