Лисичанський педагогічний фаховий коледж
 

Новини

09.11.2021

Найбільше і найдорожче добро кожного народу –
це його мова, ота жива схованка людського духу,
його багата скарбниця, в яку народ складає і своє давнє життя,
і свої сподівання, роздуми, досвід, почування.
Панас Мирний

Мова − це найважливіший засіб спілкування і пізнання та один із ключових факторів незалежності країни. Щороку 9 листопада Україна відзначає День української писемності та мови. Це свято було встановлено указом Президента України 6 листопада 1997 року. Дата Дня української мови та писемності припадає на православне свято – День вшанування преподобного Нестора-літописця – послідовника творців слов'янської писемності Кирила і Мефодія. Адже дослідники вважають, що саме з його праці розпочинається писемна українська мова.

Упродовж століть українська мова, так само як і її носії – український народ, зазнавала суттєвих утисків і заборон з боку різних держав. Однак попри це, з кожним роком українська мова розквітає: носіїв рідної мови стає дедалі більше, молодь все частіше популяризує українську мову в соцмережах та спонукає до її вжитку. І сьогодні українською мовою розмовляють понад 45 мільйонів людей.

8 листопада на базі ВСП «Лисичанський педагогічний фаховий коледж Державного закладу «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка» відбулась ІПГ на паралелі 1-х курсів «День української писемності і мови», метою якого було поглиблення знань студентської молоді про цікаві факти з розвитку й становленнч рідної мови.

Поряд з цим, 9 листопада, студенти, викладачі й співробітники фахового коледжу долучилися до написання Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності. Автором тексту та читцем цьогорічного диктанту був культовий український письменник Юрій Андрухович.

Студенти мали змогу поділитись своїми враженнями з друзями у соцмережах, опублікувавши фото або текст диктанту з хештегом #радіодиктант2021. Памятайте: бути грамотним – це модно і престижно!

 
     
 
     
 
     
 
     
 
     
 

 

Корисні посилання
Різне

© Відокремлений структурний підрозділ «Лисичанський педагогічний фаховий коледж Державного закладу «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка», 2012-2021