Лисичанський педагогічний фаховий коледж
 

Новини

01.11.2021

Студентська молодь ВСП «Лисичанський педагогічний фаховий коледж ДЗ «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка» долучилась до Всесвітнього тижня медійної та інформаційної грамотності.

Захід, співорганізаторами якого цього року виступають ЮНЕСКО та Південна Африка, відбувся з 24 по 31 жовтня 2021 р. за темою: «Media and Information Literacy for the public good – Медійна та інформаційна грамотність для суспільного блага».

Медіаграмотність – це питання безпеки, як особистої, особливо актуальної під час епідемії, так і безпеки держави в цілому. Цього разу до створення заходів в рамках Українського тижня медіаграмотності долучилися Міністерство культури та інформаційної політики спільно з Національним проєктом з медіаграмотності «Фільтр». Він був заснований у 2021 році, аби об’єднати зусилля держави, громадських організацій та медіаспільноти задля підвищення рівня медіаграмотності українців.

На платформі G Suite for Education у фаховому коледжі був створений курс «Всесвітній тиждень медійної та інформаційної грамотності». На курсі були представлені відеоматеріали: «Медійна грамотність», «Інформаційне суспільство», «Медіаграмотність: критерії оцінки якості джерела інформації», «Соціальні медіа як джерело новин». Протягом тижня студенти фахового коледжу грали та проходили квести: гра «Так-Ні» (індивідуальна онлайн гра про політику в Україні, де кожен міг відчути себе президентом, прем’єр-міністром, депутатом чи головою ОДА), гра «Пригоди Літератуса» (онлайн гра, де головний герой шукає свою викрадену кохану. Йому доводиться оцінити достовірність і правдивість інформації, яка йому трапляється, перевірити та знайти правду), «Володар контенту» (онлайн гра, де необхідно впоратись з модерацією контенту, який контент дозволений, а який − ні?). У фінальному етапі студенти виконали «Тест на медіаграмотність», де спробували відрізнити фейки від правди та визначили свій рівень обізнаності.

За результатами проходження всіх етапів найактивніші студенти отримали сертифікати учасників!

 
     
 
     
 
     

 

Корисні посилання
Різне

© Відокремлений структурний підрозділ «Лисичанський педагогічний фаховий коледж Державного закладу «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка», 2012-2021