Лисичанський педагогічний фаховий коледж
 

Новини

29.10.2021

Протягом тижня з 25.10.21 по 29.10.21 викладачі фахового коледжу організували для студентської молоді цікаві віртуальні зустрічі з великими митцями минулого століття та залучили їх до дискусій про здорове харчування та ведення здорового способу життя.

Студенти 1-х курсів взяли участь у інформаційно-просвітницькій годині (в режимі онлайн, викладач Мурсамітова І.А.) «Арт-студія «Неймовірний Пікассо» до 140-ї річниці від дня народження видатного іспанського та французького художника, скульптора Пабло Пікассо.

Здобувачі освіти ознайомилися з біографією та творчою спадщиною славетного живописця, винахідника нових форм живопису, новатора стилів і методів і одного з найбільш іменитих художників у світовій історії мистецтва.

Майбутні фахівці впевнилися, що Пабло Пікассо є одним з найвидатніших митців ХХ століття — його творчість вплинула на чимало напрямків розвитку мистецтва й на культуру в цілому всього сучасного людства. Вже за життя художник здобув всесвітню славу і значне багатство. Пабло Пікассо удостоєнний Міжнародної премії миру в 1950 році, на честь художника названо астероїд 4221 Пікассо.

Поряд з цим для студентів 2-х курсів була проведена ІПГ «Серце для рим і для куль… Іван Світличний». Викладач української філології Шуліка Л.В. ознайомила молодь з біографією українського літературознавця, мовознавця, літературного критика, поета, перекладача, діяча українського руху опору 1960—1970-их років - шістдесятництва. Студенти почули, що поетичні твори Світличного перейняті шляхетністю духу, моральним максималізмом, спротивом яничарству, диктатурі страху, моральному самогубству.

Студенти третього курсу залучилися до інформаційно-просвітницької години, на якій було представлено проєкт "Плекаємо здоров'я України" (викладач Борисенко Л.Л.). Здавна велося, що шлях до нового завжди проходив через осмислення пройденого, пережитого, випробуваного часом. Сучасна людина, закладаючи фундаменти здорового способу життя, звертається до набутого її предками. Традиції та звичаї українського народу пропагують усі компоненти здорового способу життя, що засвідчує високу культуру, волю, силу духу наших батьків і прадідів.

А студентам 4 курсів було запропоновано залучитися до дискусії «Правильне харчування: з чого почати?» (викладач Сидоренко Н.М.). Студенти довели, що правильне харчування є невіддільною умовою здорового способу життя. Раціональне вживання продуктів допоможе досягнути високої працездатності та активності протягом усього життя. Але щоб почати харчуватись правильно, важливо усвідомити, що нездорова їжа справді руйнує здоров’я та загрожує життю.

Наприкінці дискусії всі прийшли до думки, що правильне харчування – модна тенденція в житті людей, що дозволяє смачно харчуватися і при цьому бути здоровим, а тіло підтримувати у формі. Але міняти спосіб життя треба поступово, щоб не зашкодити.

 
     
 
     
 

 

Корисні посилання
Різне

© Відокремлений структурний підрозділ «Лисичанський педагогічний фаховий коледж Державного закладу «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка», 2012-2021