Лисичанський педагогічний фаховий коледж
 

Новини

11.10.2021

Дистанційне навчання не перешкода для спілкування та відвідування цікавих місць, тому протягом тижня цикловими комісіями коледжу були організовані інформаційно-просвітницькі години щодо формування професійних компетентностей майбутніх фахівців. Так на спеціальності «Дошкільна освіта» проведена дискусія за темою «Плекаємо особистість: у діалозі з Василем Сухомлинським», під час якої студенти обговорили життєвий і творчий шлях великого українського педагога, занурилися у спогади учнів В.О. Сухомлинського. Майбутні фахівці дошкільної освіти довели, що роботи Василя Сухомлинського — це особливий матеріал в аспекті гармонізації сімейного виховання учнів і в своїй педагогічній діяльності вони будуть користуватися такими книгами педагога, як «Азбука моралі», «Я серце віддаю дітям», «Вірте у людину» та інш. Студенти спеціальності «Початкова освіта» занурилися у цікавий і захоплюючий світ педагогічної практики. Під час спілкування вони обговорили питання організації педагогічної практики “Позакласна виховна робота в школі” і з’ясували, що даний вид практики сприяє набуттю студентами уявлень про характер, зміст, форми і методи виховної роботи в школі, про функціональні обов’язки учителів початкових класів як вихователів. Студентам було цікаво почути рекомендації досвідчених педагогів циклової комісії загальної педагогіки як спостерігати і аналізувати різні форми позакласної виховної роботи, як правильно визначити конкретні виховні завдання з врахуванням вікових та індивідуальних особливостей молодших школярів, як організовувати дитячий колектив на виконання висунутих завдань та інш.

Представники спеціальності «Трудове навчання і технології» відвідали "Freedomhub" в ДК им.В. Сосюри. Керівник "Freedomhub" Горбунов Едуард ознайомив студентів з можливостями даної молодіжної платформи (має медіа-зони, оснащені сучасним медіа-обладнанням для ведення блогів, створення соціальних відео та новин, проведення інтерв'ю та створення власного каналу на YouTube про життя молоді у Лисичанську) і зазначив, що вони виконуватимуть роль простору для залучення суспільства до неформальної освіти, проведення соціальних і культурних заходів, громадських обговорень та якісного проведення дозвілля.

 
     
 
     
 
     
 
     
 

 

Корисні посилання
Різне

© Відокремлений структурний підрозділ «Лисичанський педагогічний фаховий коледж Луганського національного університету імені Тараса Шевченка», 2012-2021