Лисичанський педагогічний коледж
 

Новини

29.09.2021

29 вересня 2021 у ВСП «Лисичанський педагогічний фаховий коледж Державного закладу «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка» на виконання плану заходів y зв’язку з 80-ми роковинами трагедії Бабиного Яру, студенти 2 курсів долучилися до загальнонаціонального уроку пам’яті «Бабин Яр: пам’ять на тлі історії» та відвідування онлайн-платформи «Червона точка пам’яті», що підготовлена Меморіальним центром Голокосту «Бабин Яр».

Метою заходів є вшанування жертв злочинів, скоєних нацистами під час окупації столиці України, - мирних жителів усіх національностей, військовополонених, учасників українського визвольного руху, а також для об'єднання зусиль суспільства щодо запобігання повторенню злочинів проти людяності, задля єднання народу навколо ідеї побудови в Україні правової європейської держави, здатної захистити всіх своїх громадян, на підтримку українських та міжнародних громадських ініціатив.

Студенти других курсів мали змогу побачити пам’ятні місця Національного історико-меморіального заповідника «Бабин Яр», під час заходу було висвітлено жахливі події 29-20 вересня 1941 року, коли в яру було розстріляно нацистами близько 34 тисяч євреїв. Також було приділено увагу діяльності українських націоналістів, які постраждали від фашистського режиму. Упродовж 1941 – 1943 роках у Бабиному Яру було розстріляно 621-го члена ОУН і серед них відому українську поетесу Олену Телігу.

Долучитися до знайомства з онлайн-платформою «Червона точка пам’яті», що підготовлена Меморіальним центром Голокосту «Бабин Яр» можна за посиланням https://edu.babynyar.org/.

Проведені заходи стали приводом не тільки згадати про жертв війни та Голокосту, але й вшанувати героїв опору нацизму, що стали взірцем взаємоповаги між народами, прикладом духовного подвигу заради порятунку життя людей.

Пивоварова Г.С.

 
     
 

 

Корисні посилання
Різне

© Відокремлений структурний підрозділ «Лисичанський педагогічний фаховий коледж Луганського національного університету імені Тараса Шевченка», 2012-2021