Лисичанський педагогічний коледж
 

Новини

16.09.2021

16 вересня в музеї українознавства коледжу відбулась творча зустріч колдежної молоді з автором книг про Лисичанськ Валерієм Кіхтенком. Це не перша наша зустріч з лисичанським краєзнавцем. Валерій - журналіст, поет, бард, чиїми піснями захоплюються лисичани. Його творчість нам відома і через цикл документальних телепередач "Легенди Лисичанська", створених за його однойменною книгою.

Цього разу Валерій презентував нову книгу "Невідомий Лисичанськ". Редагувати та перекладати текст йому допомагали наші викладачі Лариса Сергієнко та Людмила Шуліка. Книга містить багато цікавої та невідомої інформації з історії нашого міста та Луганщини. Історія козацтва як основа заселення нашого краю, давні кліматичні умови, розвиток промисловості, Лисичанськ як частина європейського розвитку - це лише невелика частина книги. У ній переплелись історія та долі конкретних людей, архівні документи та живі розповіді, факти та легенди. Художньо-документальний виклад дозволяє читати книгу різним людям із захопленням.

В зустрічі взяли участь студенти спеціальностей "Початкова освіта" та "Журналістика". Спілкування було невимушеним й активним. Молодь цікавилась творчим процесом автора, його іншими книгами та фільмами, запитувала поради щодо літературної творчості. Валерій розповідав цікаві історії зі свого життя, журналістської діяльності - сумні та смішні. Учасників вразило, як оживала абстрактна відома їм історія України в живих долях їхніх співвітчизників, як вплелась в цю велику стрічку загальної історії історія міста.

Ліричним стало завершення зустрічі, коли Валерій читав свою поезію про осінь, кохання, людське призначення. Ну і яка ж зустріч без приємних подарунків! Валерій подарував книги з дарчим написом музею українознавства коледжу. А від імені учасників регіональної творчої лабораторії "Мовна палітра Луганщини" він отримав подяку за краєзнавчі дослідження. Зустріч завершилась, але вже визначились орієнтири продовження спілкування з цією цікавою людиною в межах діяльності лабораторії. Та про це буде далі! Чекайте нових творчих зустрічей, проєктів, інформаційних годин та просто приємного спілкування в нашому музеї. А Валерію від нас величезна подяка за цікаву розповідь, слушні поради. Бажаємо нових творчих здобутків, чекаємо на нові книги...

 
     
 
     
 
     

 

Корисні посилання
Різне

© Відокремлений структурний підрозділ «Лисичанський педагогічний фаховий коледж Луганського національного університету імені Тараса Шевченка», 2012-2021