Лисичанський педагогічний коледж
 

Новини

06.09.2021

Вересень-2021 стартував новими відкриттями вершин фахової майстерності для студентів – майбутніх педагогів і журналістів Лисичанського педагогічного коледжу!

6 вересня відбулася мережа фахових інформаційно-просвітницьких годин, воркшопів, зустрічей з провідними спеціалістами на паралелях спеціальностей.

Зі студентами спеціальності «Середня освіта (Фізична культура)» проведений фаховий воркшоп під гаслом «Щоб бути Великим – треба бути людиною Великої ідеї та великого характеру» (В. Сухомлинський). Викладачі Крошка С.А., Борисенко Л.Л. розкрили професійні якості справжнього педагога у сфері фізичного виховання. Акцентувати увагу студентів на новаторів системи виховання, зокрема і фізичного. Надали поняття, що сучасний вчитель – агент змін освітнього простору. Визначили ТОП видатних українських спортсменів сучасності. Познайомили студентів із роботою спортивного клубу «ЛПК» та Спортивними Альманахами, де висвітлені витоки розвитку спеціальності, зірковий Олімп викладачів та студентів, спортивний калейдоскоп досягнень тощо.

Для студентів 1-4 курсів спеціальності «Середня освіта (Трудове навчання та технології)» була проведена фахова інформаційно-просвітницька година «Технологічна освіта в умовах Нової української школи». Голова циклової комісії загальнотехнічних та математичних дисциплін Демченко П. Є. зазначив, що сучасна освіта спрямована на формування в учнів здатності до самостійного конструювання знань і способів діяльності через призму їх особистісних якостей, життєвих та професійно зорієнтованих намірів, самостійного набуття ними досвіду у вирішенні практичних завдань. Провідною умовою для досягнення цієї мети є реалізація компетентнісного підходу.

Тож, учасники заходу були ознайомлені з умовами формування ключових компетентностей у процесі проектно-технологічної діяльності відповідно до засад концепції Нової української школи.

На спеціальності «Журналістика» проведена інформаційно-просвітницька година на тему «Кібербулінг - загроза 21 століття» Студенти ознайомилися з поняттям кібербулінг; розкрили проблему «розважального медіанасильства», її зв'язок з порушенням прав людини; було показано негативний вплив інформаційно-комунікативних технологій на моделювання поведінки молоді.

На спеціальності «Початкова освіта» була проведена інформаційно-просвітницька година на тему «Сучасний вчитель – агент змін», в ході якої студенти мали змогу ознайомитись з ключовими вимогами та викликами, які встановлює Нова українська школа, з новими професійними ролями, які повинен опанувати сучасний вчитель та змоделювати портрет сучасного вчителя, виконавши інтерактивну вправу «Професійна абетка сучасного вчителя».

Поряд з цим, на базі Лабораторії фахової компетентності педагога дошкільної освіти відбувся педагогічний воркшоп «Особистість вихователя у вимірі запитів ХХІ століття» для студентів спеціальності «Дошкільна освіта». У мотиваційній промові завідувачки ЛФКПДО Аль-Хамадані Н.Д., було розкрито сучасні вимоги до педагога дошкілля: яким має бути сучасний вихователь, які риси він має у собі плекати, на які вектори саморозвитку варто звернути увагу. Під час дискурсу студенти проаналізували новітні тенденції освітнього середовища закладу дошкільної освіти, визначили нові критерії професійної підготовки вихователя. На думку методиста Кричун Ю.М. та провідного вихователя Міщенко А.В. ЗДО «Шпачок» вихователі дитячого садка першими прокладають дитині шляхи до знань, добра, краси, віри, надії і любові. Дитячий садок – це той світ, в якому дитина живе у найважливіший період для розвитку, і від того, як вона тут живе, залежить не тільки її майбутнє, але й майбутнє родини і всієї країни. Створити такий світ для дітей можуть тільки справжні майстри.

 
     
 
     
 
     
 
     
 
     
 

 

Корисні посилання
Різне

© Відокремлений структурний підрозділ «Лисичанський педагогічний фаховий коледж Луганського національного університету імені Тараса Шевченка», 2012-2021