Лисичанський педагогічний коледж
 

Новини

24.08.2021

24 серпня 2021 року Незалежній, вільній, квітучій Україні виповнюється 30 років! З нагоди такої дати у ВП «Лисичанський педагогічний коледж ЛНУ імені Тараса Шевченка» відбувся захід, сповнений патріотизмом, теплом та добром. Урочисто розпочалося вітання присутніх з 30-ю річницею Незалежності України з виконання Державного Гімну Глотовою Лолітою а-капело.

Українським колоритом заходу стали танці та пісні, підготовлені творчими колективами Палацу культури імені В.Сосюри (м. Лисичанськ). Зміст хореографічних постановок, таких як «Привітальна», «Таночки» та пісні «День незалежність» (виконавці Глотова Л., Сидоренко О., Фомічова А.) дозволив усім присутнім відчути себе справжніми патріотами, адже лише на Україні пісні лунають голосніше за гармати, а танці єднають серця! Тож, нехай вічно живе українська пісня, яка передається з покоління в покоління!

Справжньою родзинкою свята став телеміст «Від серця до серця», під час якого наша ненька приймала щирі привітання з різних куточків України та світу. Лунали вітання й з тимчасово окупованих території, таких як Краснодон, Луганськ та Крим, які назавжди залишаться з Україною в серці!

Окремим сегментом заходу стала презентація низки електронних проєктів, підготовлені колективом Лисичанського педагогічного коледжу до 30-ї річниці Незалежності України. Представлені матеріали сповнені теплом до рідної Батьківщини та відданістю безкраїм полям, широким степам, високим горам, могутнім териконам вугільних шахт Донбасу та швидкоплинним річкам, озерам, морям. Так, в історичній експозиції «Погляд крізь час» ідеться про ідейних натхненників та борців за незалежність України (автор Чурілова В.Є., історикиня коледжу, Бєліков М.Г., технічний укладач, інженер-програміст).

 

У відеопривітанні «Україна – це ми!» педагогічний колектив коледжу показав дух української нації, незламність, силу, мужність наших предків, а також віру в майбутнє, яке обов’язково буде сповнене щастям, теплом, коханням, миром та тими традиціями, які сьогодні залишаються в серцях мільйонів українців. Україна назавжди буде з нами! Україна – це ми!

Цікавими та змістовними виявилися різнопланові відеоматеріали «У ритмі серця з тобою, країно!», в яких показано весь колорит української держави, незламність нації, величність та красу краєвидів Батьківщини! Усе це яскраво відображає нашу Україну – Незалежну, Вільну, Сильну, Нову!

Фінальним акордом патріотичного, емоційно піднесеного заходу стали солодкі презенти, які всім присутнім подарували юні справжні українці! На щастя, на здоров’я кожному з нас! Нехай життя буде таким смачним, як справжній український пряник!

У святковий день на честь 30-ї річниці Незалежності України в Лисичанському педагогічному коледжі організовано фотозону.

Чудовим настроєм, щирими емоціями завершився захід, який увійде в історію нашої держави!

Зі святом, Україно!

 

Ми українці – нація Тараса,
Ми – Сагайдачні і Кармелюки,
Коли прийшли ми – не полічиш часу,
Ми древні і безсмертні, як віки.

Нас мордували, нас тягли на плахи.
О! Скільки потекло кривавих рік!
Хотіли ополячити нас ляхи,
А росіяни зрусити навік.

Та все даремно. Знову ми і знову
Жбурляли всіх у темряву й багно,
Залишилися ми і наша мова
Настояна на сонці, як вино.

Ця мова може світ зачарувати,
В ній все - і грім, і шерехи гаїв.
У неї, мабуть, вчилися співати
Не тількі наші - курські солов'ї.

І тому їй не зникнути ніколи,
І підкоряти щирістю світи.
Ми живемо - Івани та Миколи,
І всі народи рідні нам брати.

Ми живемо, і нас не подолати,
Не покривити наші язики.
Бо є Шевченки майже в кожній хаті,
Є Сагайдачні і Кармелюки.

Володимир Сіренко

 

 
     
 
     
 
     
 
     
 
     
 
     
 
     
 
     
 
     
 
     
 
     
 
     
 

 

Корисні посилання
Різне

© Відокремлений структурний підрозділ «Лисичанський педагогічний фаховий коледж Луганського національного університету імені Тараса Шевченка», 2012-2021