Лисичанський педагогічний коледж
 

Новини

20.05.2021

20 травня вся Україна відзначає 15-й Всесвітній День вишиванки. Вишиванка – своєрідний унікальний код українського етносу. Вона яскраво відображає особливу національну традицію народу. Тож не дивно, що існує свято, присвячене їй. Кольори, орнамент та візерунки, зображені на вишиванці, яскраво відображають силу та волю українського народу.

З метою відзначення Дня вишиванки студентський колектив коледжу долучився до онлайн-челенджів, конкурсів, виставок, організованих та проведених на базі ДЗ «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка», а також приурочених до 100-річного ювілею закладу освіти, зокрема, «Веселкою сплелися кольори», «Вишиванка своїми руками», «Моя родина у вишиванці», «Мамина сорочка», «Сучасна україночка».

Учасники заходів доторкнулися до естетики української народної традиційної вишивки, змісту узорів; символіки вишиванки як унікального феномену культурного надбання українського народу, особливостей традиційного декоративно-прикладного мистецтва.

Шанобливе ставлення коледжної спільноти, а особливо молоді, до українських традицій, свят показує, що наша нація непереможна, сильна духом та величава красою! Разом – ми сила, разом – ми Україна!

 
     
 
     
 
     
 
     
 
     
 
     
 
     
 
     
 
     
 
     
 
     
 
     
 
     
 
     
 
     
 
     
 
     
 
     

 

Корисні посилання
Різне

© Відокремлений структурний підрозділ «Лисичанський педагогічний фаховий коледж Луганського національного університету імені Тараса Шевченка», 2012-2021