Лисичанський педагогічний коледж
 

Новини

11.05.2021

6 та 7 травня 2021 року у межах роботи Наукового фестивалю – 2021 у ВП «Лисичанський педагогічний коледж ЛНУ імені Тараса Шевченка» на платформі G Suite for Education відбувся захист курсових робіт студентів 4-х курсів та пошуково-творчих робіт, фахових проєктів студентів 2-4 курсів.

На спеціальності «Середня освіта (Трудове навчання та технології)» у межах роботи циклової комісії відбувся захист курсових робіт з навчальних дисциплін «Методика навчання технологій», «Технічне креслення» та «Технічна творчість учнів». Майбутні фахівці технологічної освіти презентували курсові роботи щодо використання різних педагогічних технологій в процесі організації проєктно-технологічної діяльності учнів в закладах загальної середньої освіти.

Целухіна А. «Елементи спряження – основа малювання», керівник Ткаченко Л.Т.

Попович Ю. «Використання інтерактивних методів на уроках трудового навчання», керівник Демченко П.Є.

Лопатка І. «Використання STEM-технологій в умовах проєктно-технологічної діяльності учнів», керівник Демченко П.Є.

Капустянов М. «Сучасні проблеми та перспективи розвитку технічної творчості учнів», керівник Осіпов І.В.

Кравцов М. «Науково-технічна творчість в системі технологічної підготовки», керівник Осіпов І.В.

Кравченко Д. «Методика організації і виконання учнями графічних робіт», керівник Ткаченко Л.Т.

Підсумки захисту курсових робіт показали, що випускники в цілому розуміють нові підходи до розбудови Нової української школи, орієнтуються в питаннях, пов’язаних з підходами до визначення методів, засобів, форм трудового навчання і виховання, ознайомлені з новими педагогічними технологіями.

Поряд з цим відбулось відкрите online-засідання циклової комісії соціально-гуманітарного та природничого циклів щодо захисту курсових робіт, творчо-пошукових та навчальних проєктів студентів в межах навчальних дисциплін. Студенти надали на розсуд членів циклової комісії та своїх керівників проєкти різнопланової тематики.

Зокрема, до розгляду були надані такі роботи:

Березова Т., курсова робота з методики музичного виховання за темою «Виховання музичних смаків дітей молодшого шкільного віку», керівник Мурсамітова І.А.

Голобородько Д., група 2АПО, навчальна дисципліна «Громадянська освіта», тема «Діяльність громадської органцізації Save the children», керівник Пивоварова Г.С.

Голуб Д., група 2БПО, навчальна дисципліна «Громадянська освіта», тема «Булінг в закладі освіти», керівник Пивоварова Г.С.

Мерзлікіна В., група 2АПО, навчальна дисципліна «Біологія та екологія», тема «Трансгенні організми: за і проти», керівник Мінєнко Г.М.

Соловйова А., група 2АПО, навчальна дисципліна «Історія України», тема «Репортаж з минулого: битва за Дніпро», керівник Чурілова В.Є.

На засідання циклової комісії загальної та дошкільної педагогіки свою курсову роботу презентувала Циганкова Ю. «Сучасні форми фасилітації» (керівник Ігнатуша А.Л.), в якій виявила переваги сучасних форм фасилітації над іншими формами організації освітнього процесу.

Федотова О. (4-АТ) презентувала свій фаховий проєкт «Мова рухів тіла» (керівник Саприкіна Т.Г.) студентам групи 1-БПО в межах навчального заняття «Вступ до спеціальності» в онлайн-режимі. Студенти-першокурсники ознайомились із уявленням про мову жестів та вроджені, генетичні, набуті і культурно обумовлені сигнали.

Студентка групи 3-АПО Пасічник Ю. представила на засіданні циклової комісії загальної філології посібник для навчання письма та читання «Я вивчаю букви» (керівник Сергієнко Л.В.). Посібник складається із 90 сторінок, які можна використовувати як на уроках, так і у вільний час. Запропоновані вправи допоможуть учителеві організувати мовленнєву діяльність учнів на уроках, сприятимуть інтелектуальному та духовному розвитку дитини, ефективному засвоєнню програмового матеріалу з рідної мови.

Дякуємо студентам та керівникам за якісну підготовку та творчий підхід до виконання навчальних проєктів та курсових робіт!

 
     
 
     
 
     
 
     
 
     
 

 

Корисні посилання
Різне

© Відокремлений структурний підрозділ «Лисичанський педагогічний фаховий коледж Луганського національного університету імені Тараса Шевченка», 2012-2021