Лисичанський педагогічний коледж
 

Новини

26.04.2021

35-ті роковини Чорнобильської трагедії

26 квітня 2021 року вся Україна згадує про страшну трагедію XX століття – зруйновано четвертий енергоблок Чорнобильської атомної електростанції. Саме сьогодні виповнюється 35 років з дня аварії на ЧАЕС. Цього року, у зв’язку із карантинними обмеженнями, студентська спільнота коледжу у режимі онлайн взяла участь в інформаційно-просвітницьких заходах: «І лине Чорнобильській дзвін», «Спадщина Чорнобиля в XXI столітті» (підготували викладачі Сергієнко Н.В., Борисенко Л.Л.). Майбутні фахівці усвідомили масштаби техногенної катастрофи та трагічні наслідки. У ході онлайн-зустрічі зазначено, що евакуація почалася тільки на другий день. Люди брали з собою найнеобхідніше, в основному, тільки документи, їм пообіцяли, що вони повернуться додому протягом двох або трьох днів. Однак більше ніхто з них у рідне місто не повернувся. Загалом було евакуйовано 115 тисяч з Прип'яті та навколишніх поселень.

Крім інформаційних меседжів, до уваги молоді представлена віртуальна виставка до 35-х роковин Чорнобильської трагедії, яка розміщена на віртуальній платформі медіацентру Лисичанського педагогічного коледжу.

Проходять роки після аварії на ЧАЕС, а біль не вщухає, тривога не покидає людей, пов'язаних зі скорботним часом ядерного апокаліпсису. Чорнобильська біда надовго залишиться у нашій пам'яті. Ще довго ми будемо відчувати на собі її наслідки. Вони лунатимуть за тими, кого вже немає, хто заплатив за чиюсь помилку своїм здоров'ям та життям. Трагічні кадри, сльози невинних людей назавжди закарбуються у наших спогадах.

Пам’ятаємо Героїв, які загинули на Чорнобильській атомній електростанції…

Пам’ятаємо трагічні події 26 квітня 1986 року…

 
     
 
     
 
     
 
     
 

 

Корисні посилання
Різне

© Відокремлений структурний підрозділ «Лисичанський педагогічний фаховий коледж Луганського національного університету імені Тараса Шевченка», 2012-2021