Лисичанський педагогічний коледж
 

Новини

22.03.2021

22 березня 2021 року до ВП «Лисичанський педагогічний коледж ЛНУ імені Тараса Шевченка» з інформаційною лекцією завітав командир загону швидкого реагування Луганської обласної організації Товариства Червоного Хреста України, тренер з першої допомоги та мінної небезпеки Костиря Петро Олександрович.

Головною метою заходу – залучити майбутніх фахівців до лав волонтерства та стати повноцінним членом Червоного Хреста. До уваги студентів було представлено історію становлення Товариства Червоного Хреста України (що знаходиться в м. Женева), акцентовано увагу на кандидатуру першого засновника (Андрі Дюнан) Червоного Хреста в світі, особливості діяльності гуманітарної організації, зокрема, навчання населення надавати першу домедичну допомогу; профілактика соціальних захворювань, пропаганда донорства в Україні тощо. Також, Костирею П. О. було визначено основні принципі діяльності Червоного Хреста: гуманність, неупередженість, нейтральність, незалежність, добровільність, єдність, універсальність.

Цікавою виявилася інформація про Загін швидкого реагування Луганської області ТЧХУ. Студенти ознайомилися з поняттям «волонтерство» та діяльністю волонтерів: підготовка та реагування на надзвичайні ситуації; екстрена допомога постраждалим унаслідок техногенних, природних, соціальних катастроф; долучення до патронатної служби; мінна безпека; донорство; гуманітарна допомога. У ході інформаційної години здобувачі упевнилися, що бути волонтером – сучасно, це можливість самореалізуватися, підвищити рівень самоосвіти, опанувати досвідом, знаннями, уміннями, навичками з питань надання допомоги потерпілим. Разом з тим, волонтерство надає можливість подорожувати, отримувати позитивні емоції від спілкування та знайомства, брати участь у тимбілдінгах, нетворкінгах.

Студенти Лисичанського педагогічного коледжу на добровільних засадах виявили бажання долучитись до лав волонтерів ТЧХУ та в майбутньому допомагати всім, хто цього потребує. Мрій! Приєднуйся! Дій! Таким лозунгом було завершено цікаву та змістовну зустріч.

 
     
 
     
 

 

Корисні посилання
Різне

© Відокремлений структурний підрозділ «Лисичанський педагогічний фаховий коледж Луганського національного університету імені Тараса Шевченка», 2012-2021