Лисичанський педагогічний коледж
 

Новини

09.03.2021

9 березня українська громадськість відзначила 207-му річницю від дня народження українського генія Тараса Григоровича Шевченка.

З метою вшанування пам’яті видатного сина Українського народу – поета, прозаїка, драматурга, художника, політичного та громадського діяча, пророка національного відродження в Україні у Лисичанському педагогічному коледжі реалізована програма заходів.

Задля популяризації цієї виличної постаті для всіх минулих, сучасних та прийдешніх поколінь українців на сайті медіа-центру представлені буктуб та віртуальна виставка «Пам’ятники великому Кобзарю», які розкривають творчий та життєвий шлях Тараса Григоровича, його спадок як письменника, художника, мислителя і борця за волю України. Завдяки віртуальній виставці студенти коледжу можуть глибше усвідомити суспільну й художню цінність Шевченкового Слова, поглибити знання про його коротку, трагічну, але в той же час і величну долю.

Під керівництвом викладача української філології Шуліки Л.В. студенти нашого коледжу в межах проєкту "Терновим шляхом" створили онлайн-екскурсію, яка окреслила життєвий та творчий шлях письменника.

На базі ДЗ «Луганський національний педагогічний університет імені Тараса Шевченка» було проведено низку конкурсів до 207-ої річниці від дня народження поета та 100-річчя з дня заснування університету. Студентська спільнота нашого коледжу не залишилась осторонь та долучилась до участі.

У конкурсі ілюстрацій до творів Тараса Шевченка грамотами університету були відзначені Щельова Анастасія і Ромичева Поліна (3-БПО).

У конкурсі виразного читання Шевченківських поезій ІІ місце посіла Гречана Інна (3-БПО) та Ільченко Валерія (2-АПО), ІІІ місце посіла Гордієнко Євгенія (3-БПО). Також наших студентів було відзначено за номінаціями: „За артистизм” Порохняк Анастасія (3-БПО), Пасічник Юлія (3-АПО) „За емоційність” Фомичова Аліна (1-БПО), Пилипенко Ганна (1-БПО) „За оригінальне оформлення відео” Мальцева Ангеліна (3-АПО), Діденко Анастасія (3-АПО).

У конкурсі тематичних фотографій „Зацвіла в долині червона калина, ніби засміялась дівчина-дитина” І місце посіла Поліна Ромичева (3-БПО). За номінацією „Натхнення”нагороджені Дар’я Семениста (1-БПО) та Валерія Шутюк (1-АД). У номінації „Символи твої, Україно” відзначена викладачка предметів дошкільного циклу Сидоренко Наталя Миколаївна.

 
     
 

 

Корисні посилання
Різне

© Відокремлений структурний підрозділ «Лисичанський педагогічний фаховий коледж Луганського національного університету імені Тараса Шевченка», 2012-2021