Лисичанський педагогічний коледж
 

Новини

09.03.2021

9 березня – 207-ма річниця від Дня народження Тараса Шевченка – геніального українського поета, талановитого художника, символа нації, безсмертного борця за вільну та самостійну Україну.

«Неможливо переоцінити унікальність Тараса Шевченка, його пророчих дум! Вірші поета свідчать про те, що ми – нація. І вже понад 200 років мислитель єднає нас «в сім’ї великій, в сім’ї вольній, новій» та закликає нас: «Борітеся – поборете! Вам Бог помагає! За вас правда, за вас слава. І воля святая!».

Згадуючи Великого Кобзаря, ми вшановуємо пам’ять поета, який своєю невтомною працею й талантом надав усвідомлення про самобутність українців, нашу мову та ідентифікацію, а головне – заклав міцний фундамент для розбудови демократичної та високоосвіченої Української Держави», – саме з такими словами звернувся до учасників освітнього процесу міністр освіти С. Шкарлет.

ВП «Лисичанський педагогічний коледж ЛНУ імені Тараса Шевченка» долучився до заходів щодо вшанування пам’яті Кобзаря, які організовано Державною установою «Науково-методичний центр вищої та фахової передвищої освіти» – літературний онлайн-марафон «Єднаймо душі словом Кобзаря».

У заході беруть участь близько 600 студентів закладів фахової передвищої освіти та понад 50 викладачів, співробітників з міста Києва та 24 областей України. У програмі онлайн-марафону декламування поезій Тараса Шевченка та про Тараса Шевченка, виконання його творів різними мовами, авторська поезія, читання та інсценізації (мініатюри) уривків з творів, музичні номери, тематичні виставки та ще багато цікавого.

Цей захід за участі студентської спільноти сприяє піднесенню престижу української мови і літератури у молоді, підвищенню рівня загальної мовної культури, вихованню в його учасників почуття гордості за свій народ, любові до рідного краю, вшануванню поета світового рівня – Тараса Григоровича Шевченка. Будьмо гідними поціновувачами та продовжувачами Шевченкового слова! Шануймося, українці! Добра нам усім та єдності! Мирного неба в щасливій Україні!

 
     
 
     
 
     
 
     
 

 

Корисні посилання
Різне

© Відокремлений структурний підрозділ «Лисичанський педагогічний фаховий коледж Луганського національного університету імені Тараса Шевченка», 2012-2021