Лисичанський педагогічний коледж
 

Новини

03.03.2021

25 лютого вся громадськість відзначала величний ювілей літературної зірки, видатної української письменниці та громадського діяча, однієї з центральних постатей національної культури України – Лесі Українки. З цієї нагоди у Лисичанському педагогічному коледжі стартувала плеяда заходів з метою сприяння глибшому ознайомленню та вивченню молоддю спадщини великої української поетеси Лесі Українки та формування духовно-моральних цінностей, почуття художньо-естетичного смаку на прикладі творів Лесі Українки.

Цікавий, змістовний та динамічний буктрейлер за драмою-феєрією «Лісова пісня», яка була написано у 1911 році, висвітлений на сайті медіацентру.

Студентам 2-х курсів усіх спеціальностей на занятті з української мови в межах узагальнення й систематизації знань з теми «Складнопідрядне речення» був запропонований фотоквест «Життя і творчість Лесі Українки». Найкращий результат має студентка спеціальності «Початкова освіта» Мартиненко Є., а також Коваленко Ю. (гр. 2-АТ), Мітьолкін О., Стасенко К.(гр. 2-БПО).

Поміж тим, викладач Шуліка Людмила Володимирівна взяла участь у Всеукраїнській мультидисциплінарній науково-практичній конференції з міжнародною участю «Ідеологиня національної аристократії» в режимі онлайн, яку проводили Львівський національний медичний університет імені Данила Галицького, Світова федерація українських лікарських товариств, Наукове товариство імені Т. Шевченка.

25 лютого – в день народження Лесі Українки – відбулось пленарне засідання, на якому науковці з усієї України вітали одне одного зі знаменною датою, обговорювали феномен Лесі Українки в контексті різних питань. Так, відома філологиня Львівської політехніки Ірина Фаріон представила цікаву доповідь «Леся Українка і мовне питання».

26 лютого відбулися пленарні засідання, на яких обговорювались конкретні питання творчих досягнень Лесі Українки. Людмила Шуліка була запрошена представити досвід популяризації творчості письменниці під час роботи секції «Літературознавство. Мистецтвознавство». У ході обговорення пролунали цікаві виступи з питань музики в житті Лесі Українки, творчої глибини поеми «Кассандра», християнських мотивів у творчості. Наша викладачка виступила з питання «ПРОБЛЕМИ ТА ШЛЯХИ ПОПУЛЯРИЗАЦІЇ ТВОРЧОЇ СПАДЩИНИ ЛЕСІ УКРАЇНКИ В УМОВАХ СУЧАСНОГО ВИЩОГО ОСВІТНЬОГО ЗАКЛАДУ», під час чого був представлений віртуальний інтерактивний майданчик «Fa-фантазія», присвячений творчому генію Лесі Українки. Майданчик, покликаний зацікавити молодь творчістю поетеси, показати її сучасність та невичерпність і орієнтований на інтерактивне віртуальне спілкування, вияв творчості. Він містить креативні сторінки: «Родинна мозаїка», «Артсторінка», «Літературна гра». Серед інтерактивних заходів студентам запропоновано взяти участь у створенні мемів за листами Лесі Українки, створити презентацію за міфологічним світом драми-феєрії, уявити свій світ Лесі Українки за допомогою мудборда чи сторітелінгу. Результати будуть визначені до 25 березня. Зміст такої діяльності викликав живе зацікавлення викладачів інших навчальних закладів. Божко Наталія – модератор секції, висловила бажання продовжити співпрацю на базі майданчика і студентів Львівського національного медичного університету. Тож творчість Лесі Українки викликає нову творчість. Саме в цьому її сучасне призначення.

Зокрема, активними учасниками І Міжнародного (VII Всеукраїнський, XVII Всекримський) фестивалю – конкурсу учнівської та студентської творчості імені Марії Фішер-Слиж «Змагаймось за нове життя!», присвяченого Лесі Українці, стали 20 студентів нашого коледжу. Конкурс проводиться як творче змагання учнівської та студентської молоді за номінаціями: «Декламація», «Інсценізація», «Твір», «Науково-пошукова робота», «Малюнок», «Аудіовізуальний твір», «Вокал».

 
     
 

Також, на базі закладу освіти стартувала інтерактивна інтернет-гра «Я в серці маю те, що не вмирає», конкурс мудбордів «Ой палка ти була, моя пісне» та конкурс презентацій «Міфологічний світ Лесі Українки» (для студентів І курсів усіх спеціальностей). Тож, бажаємо успіхів мовознавцям!

Корисні посилання
Різне

© Відокремлений структурний підрозділ «Лисичанський педагогічний фаховий коледж Луганського національного університету імені Тараса Шевченка», 2012-2021