Лисичанський педагогічний коледж
 

Новини

25.02.2021

З 18 по 24 лютого у Лисичанському педагогічному коледжі з метою відзначення Міжнародного дня рідної мови, формування стійкої мотивації і свідомого прагнення до вивчення української мови, популяризації української мови та національної літератури, піднесення їх престижу серед молоді, формування культурної та інтелектуальної еліти України, утвердження української мови як державної була проведена плеяда заходів.

Зокрема, студенти 4 курсу спеціальності «Журналістика» в рамках переддипломної практики взяли участь у роботі регіональної суспільно-політичної газети «Новий путь», підготувавши репортаж «Чи легко переходити на українську мову?».

Цікава віртуальна виставка «Мова – душа народу», присвячена Міжнародному дню рідної мови, висвітлена у яскравих відеоматеріалах медіацентру, яка ставить за мету пропагування української мови та визначення її місця і положення серед розмаїття культур європейської спільноти.

Яскравими виявились виховні заходи студентів групи 2-АФ у межах педагогічної практики. Студентки Боровська Н. та Чернікова А. підготували змістовні матеріали на тему "Українська мова у світі" та "Шануймо мову нашого народу", головна мета яких підкреслити велич, красу і неповторність нашої мови, що є приводом для її пошани і гордості. Студенти запропонували цікавий інформаційний екскурс у сучасне мовознавство: під час віртуальної екскурсії вони окреслили факти про походження відзначення Міжнародного дня рідної мови, про історичне коріння та поширення мов світу, про поняття «мертві» та «зникаючі» мови, про унікальні та приголомшуючі факти, які роблять певні мови світу феноменальними.

Викладачами української філології був організований віртуальний ланцюг «Єднає рідне слово», до якого, окрім студентів всіх курсів та спеціальностей, долучились викладачі циклових комісій фізичного виховання і загальнотехнічних та математичних дисциплін, які декламували вірші про велич та красу рідної мови.

 
     
 

На базі навчально-методичної лабораторії «Центр мов» студенти 4 курсу спеціальності «Початкова освіта» приєднались до відзначення Міжнародного дня рідної мови та декламували вірші українських класиків англійською мовою у відеопроєкті «Перлина української поезії».

Активними учасниками у мовному проєкті-мозаїці «До мови серцем пригорнись» стали студенти 3 курсу спеціальності «Початкова освіта», які створили тематичні комікси, артбуки, лепбуки, відеопрезентації, інтерактивні карти, сайт тощо.

 

Ми, українці, – щасливі, бо маємо свою державу Україну і свою рідну мову. Кожен із нас і всі ми гуртом повинні плекати й берегти найкращу квітку рідної землі – українську мову.

Корисні посилання
Різне

© Відокремлений структурний підрозділ «Лисичанський педагогічний фаховий коледж Луганського національного університету імені Тараса Шевченка», 2012-2021