Лисичанський педагогічний коледж
 

Новини

22.02.2021

З 25 січня по 19 лютого студенти 4 курсу спеціальності «Журналістика» пройшли переддипломну практику. Розпочалася вона з групової роботи у Googl Meet. Студенти прослухали настановчу конференцію, де ознайомилися з планом практики та основними завданнями.

Базою практики стало ПП «Редакція регіональної суспільно-політичної газети „Новий путь“.

Перший тиждень проходження практики передбачав теоретичну роботу студентів. Так, вони ознайомилися з правилами написання заміток інформаційного характеру, обов’язками журналіста в контексті норм етики. Дізналися майбутні журналісти й про новітній термін «мовне лінивство». Протягом першого тижня студенти при виникненні питань зверталися до керівника практики за допомогою засобами месенджерів.

Другий тиждень передбачав для студентів власне практичне завдання. Провести опитування серед населення міста: «Чи легко переходити на українську мову» до Міжнародного Дня рідної мови, що відзначається 21 лютого.

Третій тиждень був спрямований на підготовку до ювілейної дати з дня народження Лесі Українки. Так, вони удосконалили формування вмінь і навичок, необхідних для самостійної роботи в редакціях.

Наприкінці переддипломної практики студенти зрозуміли, що найстрашніші критики журналістів - це вони самі. Завершилася переддипломна практика звітною конференцією у Googl Meet, де студенти показали виконану роботу:

- прес-опитування жителів м. Лисичанськ;

- репортажі, присвячені Дню рідної мови;

- газета «СТУДМІКС»;

- публікації в регiональній суспільно-полiтичній газеті «Новий путь» (04.02.2021р.).

Перед тим, як журналіст досягне висот, кожен його матеріал буде правитися і піддаватися жорстокій критиці редакторів тисячі разів. Усе це вчить журналіста смиренно ставитися до критики, а також розвиває нові кути мислення.

 
     
 
     
 

 

Корисні посилання
Різне

© Відокремлений структурний підрозділ «Лисичанський педагогічний фаховий коледж Луганського національного університету імені Тараса Шевченка», 2012-2021