Лисичанський педагогічний коледж
 

Новини

23.01.2021

«Педагоги: інша сторона (фестиваль педагогічних талантів)»

У період з грудня по січень на базі ВП «Лисичанський педагогічний коледж Луганського національного університету імені Тараса Шевченка» громадською організацією «Світло культури» (м. Лисичанськ) був реалізований проєкт за підтримки Ресурсного центру ГУРТ у межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки Європейського Союзу.

З жовтня 2020 на базі навчального закладу створені та активно функціонують групи самодопомоги (ГСД), одна з яких складається з викладачів закладу освіти. В межах діяльності даної групи і була проведена ініціатива «Педагоги: інша сторона (фестиваль педагогічних талантів)».

Мета ініціативи: допомогти педагогічним працівникам знайти позитивний ресурс для діяльності, підняти їх самооцінку та відчуття самоцінності, здійснити профілактику емоційного вигорання, дати можливість побачити власний потенціал та шляхи вирішення проблем і, як наслідок, продемонструвати громаді міста приклад соціальної згуртованості.

На емоційний стан педагогічного та студентського колективів впливає постійне існування в умовах військового конфлікту. Луганська область потерпає від соціальних проблем, загрози оптимізації навчальних закладів, низького кількісного та якісного набору студентів, страху втратити робоче місце. Карантин вносить свої корективи в освітній процес, не всі можуть до нього адаптуватися.

В результаті проведених заходів викладачі мали змогу зрозуміти, що вони можуть отримати підтримку від колег та самоорганізуватися. Викладачі, що були залучені до ініціативи, стали менш емоційно реагувати на труднощі в роботі, стали спокійними та позитивними у власних родинах, змогли зняти емоційне напруження та переключитися. Ініціатива була представлена в таких напрямках:

  • спортивний;
  • декоративно-ужиткового мистецтва;
  • художній;
  • пісенно-танцювальний тиждень;
  • кулінарний тиждень.

Основним меседжем проєкту було звернути увагу громади міста на те, що педагоги в першу чергу є людьми, всебічно розвинутими особистостями, які мають власні таланти та хобі.

Ініціатива реалізована в межах програми Програми ООН із відновлення та розбудови миру, що реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН з питань гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО).

Програму підтримують тринадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз (ЄС), Європейський інвестиційний банк (ЄІБ), Посольство США в Україні, а також уряди Великої Британії, Данії, Канади, Нідерландів, Німеччини, Норвегії, Польщі, Швейцарії, Швеції та Японії.

Пивоварова Г.С.

 
     
 
     
 
     
 
     

 

 

Корисні посилання
Різне

© Відокремлений структурний підрозділ «Лисичанський педагогічний фаховий коледж Луганського національного університету імені Тараса Шевченка», 2012-2021