Лисичанський педагогічний коледж
 

Новини

21.12.2020

Міській інтернет-марафон «Молодь і право»

У період з 07.12.2020 по 17.12.2020 у межах Усеукраїнського тижня права на базі ВП «Лисичанський педагогічний коледж Луганського національного університету імені Тараса Шевченка» відбувся міський інтернет марафон «Молодь і право» для учнів 9-11 класів загальноосвітніх шкіл міста Лисичанськ.

З 1950 року 10 грудня відзначається День прав людини. Указом Президента України від 08.12.2008 року №1149 започатковано Всеукраїнський тиждень права щороку в тиждень, що включає 10 грудняДень прав людини, який відзначається в пам'ять проголошення Генеральною Асамблеєю ООН у 1948 році Загальної декларації прав людини.
Головні завдання Тижня – показати важливість правової освіти українців, виховувати в них повагу до закону та прав людини, залучити до участі в цікавих правових заходах.
До проведення заходів щорічно долучається велика кількість громадських та студентських організацій, юридичних компаній, закладів освіти, правників та активістів. Будь-хто, кому цікаво дізнатися більше про права людини та провести час з користю.
Всеукраїнський тиждень права – це:
– уроки про права людини;
– конкурси, мистецькі виставки, кіноклуби, медіатеки;
– публічні дискусії та конференції;
– правові конкурси, ігри, змагання.

Метою заходу було залучення молоді міста до вивчення права, відзначення Міжнародного дня прав людини, вивчення Конституції України, популяризація правових знань, формування високої правової культури молоді.

Правознавчий марафон проводився за сприяння відділу освіти м. Лисичанськ.

У зв'язку з епідеміологічною ситуацією було прийнято рішення провести захід у форматі інтернет-марафону. Учасникам пропонувалося зробити відео-звернення на одну із пропонованих у Положенні про інтернет-марафон «Молодь і право» тем.

Участь у марафоні взяли представники дев'яти шкіл міста Лисичанськ: Лисичанської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 2, КЗ "Лисичанський НВК ЗОШ І-ІІІ ступенів №3-ДНЗ «Барвінок», Лисичанської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №4, КЗ «Лисичанська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 5», КЗ «Лисичанська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів №7», «Лисичанська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів №8», Лисичанської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів №9, КЗ «Лисичанська загальноосвітня школа І-ІІ ступенів №30», Лисичанського багатопрофільного ліцею.

За результатами марафону переможцями стали:

  • І місце за тематикою «Україна – європейська держава» - Синьов М.,  учень КЗ «ЛЗШ  І-ІІІ ст. №7»;
  • ІІ місце за тематикою «Україна – європейська держава» - Баранцева А., Шелюнг В., учениці КЗ «ЛНВК ЗШ І-ІІІ ст. №3 «Барвінок»;
  • І місце за тематикою «Мої права і обов'язки» (творча група) - Краснощок Ю., Ярощак Л., Алексєєва А., Пяткова В., Шимко В., учні ЛЗШ І-ІІІ ст. №4;
  • ІІ місце  за тематикою «Мої права і обов'язки» - Калінін В., Попов В., учні КЗ «ЛЗШ №30»;
  • І місце за тематикою «Права та обов'язки людини» - Антихович К., Садова Є., учениці Лисичанського багатопрофільного ліцею;
  • ІІ місце за тематикою «Права дитини в сучасному світі» - Васильєв Я., учень ЛЗШ І-ІІІ ст. №2;
  • І місце  за тематикою «Права дитини в сучасному світі» - Гонтарева М., Туріцина А., учениці ЛЗШ  І-ІІ ст. №9;
  • І місце за тематикою «Права дитини в сучасному світі» (творча група) - Гільова Д., Мороз А., Тяптя Д., Бєлан Д., Бестелесна К., учні ЛЗШ І-ІІІ ст. №5;
  • І місце за тематикою «Як я захищаю свої права» - Рижкова Д., Волнянська М., учениці КЗ  «ЛСШ І-ІІІ ст. №8».

Усі учасники продемонстрували творчий підхід, знання прав людей, вміння триматися перед камерою та небайдуже ставлення до майбутнього своєї держави.

Вітаємо переможців та їх керівників! Бажаємо успіхів у подальших звершеннях!

Пивоварова Г.С.

 
     
 
     
 

 

Корисні посилання
Різне

© Відокремлений структурний підрозділ «Лисичанський педагогічний фаховий коледж Луганського національного університету імені Тараса Шевченка», 2012-2021