Лисичанський педагогічний коледж
 

Новини

11.12.2020

Акція «16 днів проти насильства»

Щорічно в Україні з 25 листопада до 10 грудня включно проводиться Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства». Мета акції – привернення уваги суспільства до проблем подолання насильства у сім'ї, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок.

Студенти ВП «Лисичанський педагогічний коледж Луганського національного університету імені Тараса Шевченка»  традиційно долучилися до цієї акції. Була розроблена програма вnідповідно до якої пройшла серія заходів.

Початок акції «16 днів проти насильства» у нашому закладі освіти ознаменувався участю у Всеукраїнській науково-практичній конференції «Миробудування в освітній та соціальній сферах», яка відбулася на базі Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького.

У період з 25.11.2020 по 10.12.2020 відбувся фотофлешмоб «Ми – проти насильства» за участю студентів 1-2 курсів.

В межах акції проведена серія інформаційно-просвітницьких дайджестів для студентів 1 курсів  «Насиллю-ні!», «Міжнародний день боротьби з рабством», Акція «Червона стрічка»  до Міжнародного дня боротьби із СНІД,  «Алгоритм дій у випадках скоєння насильства над учасниками навчально-виховного процесу».

Відповідно до рекомендацій Міністерства освіти і науки України студентам коледжу були надані матеріали, які було підготовлено та адаптовано у межах проєкту Ради Європи «Боротьба з насильством щодо дітей в Україні»:

  • Відеоролик «Розкажи дорослому, якому довіряєш» – попередження сексуального насильства щодо дітей у колі довіри;
  • Буклет «Дізнайся про свої права в цифровому середовищі» з рекомендаціями Ради Європи щодо поваги, захисту та здійснення прав дитини в цифровому середовищі для дітей та молоді;
  • Відеоролик «Почни говорити» для дітей та дорослих щодо попередження сексуальних домагань у спорті;
  • Серія із 6-ти навчальних відеоуроків для батьків та дорослих, які працюють з дітьми та для дітей «Батьківство в епоху цифрових технологій» тощо.

Пивоварова Г.С.

 

 
     
 

 

Корисні посилання
Різне

© Відокремлений структурний підрозділ «Лисичанський педагогічний фаховий коледж Луганського національного університету імені Тараса Шевченка», 2012-2021