Лисичанський педагогічний коледж
 

Новини

09.12.2020

9 грудня у Лисичанському педагогічному коледжі  відбулася VІІІ Всеукраїнська науково-практична онлайн-конференція (платформа G Suite for Education) «Система надання освіти дітям з особливими освітніми потребами в умовах сучасного закладу» з міжнародною участю, яка  була присвячена 100-річчю Луганського національного університету імені Тараса  Шевченка.

Учасниками форуми були освітяни з різних куточків України: науковці ЛНУ імені Тараса Шевченка,  ДВНЗ «Донбаський державний педагогічний університет» (Караман О.Л., доктор пед.наук, професор; Григор’єва І.О., кандидат пед.наук, доцент; Макаренко І.В., кандидат пед.наук, доцент; Мухіна А.Ю., кандидат психол. наук., доцент; Пристинський В.М., кандидат пед.наук, доцент); викладачі ЗВО, вчителі ЗЗСО, вихователі ЗДО, батьки дітей з особливими потребами.

Інклюзивний матеріал представила гостя із Угорщини, випускниця Лисичанського педагогічного коледжу Кузьо О., керівник групи раннього розвитку «Мама і малюк» в культурно-освітньому суспільно-корисному Фонді «Алфавіт», YouTube-блогер (канал MamaAndMalysh), організатор марафонів ігор «Граємо з мамою» і ігротренінгу для батьків «Давай пограємо»).

Цікавий досвід представила Болтова Н.І., мама дитини з інвалідністю, випускниця Лисичанського педагогічного коледжу, педагог з вищою освітою, соціальна активістка, менеджер Інклюзивного театрального проєкту «Покоління NEXT», керівник лялькового театру для дітей з інвалідністю «МРІЯ», PR-менеджер ГО «Голос батьків» (Чернігів).
Досвід роботи освітян зібрано у формі майстер-класів на платформі, й розподілено за студіями, де учасники конференції у будь-який час можуть переглянути насичений контент.

У межах конференції був проведений Усеукраїнський фаховий конкурс розробок на тему інклюзивної освіти, форм роботи з дітьми з особливими освітніми потребами «Інклюзивна освіта: крок за кроком», результати якого розміщені на платформі G Suite for Education.

Учасники форуму збагатили практичний досвід з інклюзивного напрямку роботи, який будуть впроваджувати в свою професійну діяльність.

 
     
 
     
 
     
 
     
 
     
 

 

Корисні посилання
Різне

© Відокремлений структурний підрозділ «Лисичанський педагогічний фаховий коледж Луганського національного університету імені Тараса Шевченка», 2012-2021