Лисичанський педагогічний коледж
 

Новини

09.11.2020

День української писемності та мови

9 листопада 2020 року Україна відзначає День української писемності та мови – свято розвитку державної мови.
Уже 20 років поспіль у цей день українці пишуть радіодиктант національної єдності, що транслюється на «Українському радіо», радіо «Культура», «UA: Першому», на фейсбук-сторінках Суспільного та каналах Суспільного в YouTube. Текст зачитує Рімма Зюбіна – українська актриса, телеведуча, громадська активістка. Написати диктант може будь-який бажаючий.

Звичайно, до відзначення цієї дати приєдналася спільнота викладачів та студентів Лисичанського педагогічного коледжу. Ураховуючи епідемічну ситуацію в Україні, кожен студент, перебуваючи вдома, мав змогу перевірити знання з нового українського правопису, вкотре усвідомитися про міць та силу державної мови, її мелодійність та співзвучність. Загальна кількість коледжан, яка взяла участь у написанні диктанту, 418. Незважаючи на дистанцію, уся коледжна родина об’єдналася заради однієї мети – відчути себе частиною незалежної української держави, визначити рівень володіння рідною мовою. Хвилюючі миті при написанні диктанту були сповнені добром, емоційним піднесенням, а також сподіваннями на високі результати.

Отже, диктант національної єдності завершено. Дякуємо всім, хто приєднався. Попереду – робота над помилками, вивчення, повторення, узагальнення правил українського правопису та підготовка вже до наступного мовного флешмобу.

Поряд з цим, коледжна молодь традиційно взяла участь і І етапі XXI Міжнародного конкурсу імені Петра Яцика. Лише віра в себе, наполегливість, якісні знання дозволять упевнено крокувати в майбутнє й успішно реалізуватися в демократичній українській державі.

Мова єднає! Мова завжди в наших серцях! Тож оберігаймо, вивчаймо та плекаймо її!

 
     
 
     
 
     
 
     
     
 
     
 
     
 
     
 

 

Корисні посилання
Різне

© Відокремлений структурний підрозділ «Лисичанський педагогічний фаховий коледж Луганського національного університету імені Тараса Шевченка», 2012-2021