Лисичанський педагогічний коледж
 

Новини

30.09.2020

«Журналіст без практики - не журналіст!»
«Будь-яка теорія повинна бути підкріплена справжньою роботою! »

З 2 вересня по 29 вересня 2020 року студенти ІV курсу спеціальності «Журналістика» перебували на редакційній (виробничий) практиці, яка є невід'ємною складовою частиною навчального процесу. Проходження зазначеного виду практики передбачало закріплення теоретичних знань, набуття професійних навичок у межах майбутньої спеціальності, накопичення досвіду самостійної роботи, можливість самореалізуватися та першим опинитися в гущині подій, осягати глибинний зміст явищ.

Практика проходила на базі редакції газети «Новий путь». Під час практики студенти дізналися багато нового з життя редакції, а саме, ознайомилися зі структурою верстки газет, журналів, з дизайнерським оформленням матеріалів. Дізналися про обов'язки молодшого коректора, редактора. Власники підприємства були привітні, вони залюбки поділилися своїми знаннями з майбутніми редакторами. У процесі проходження практики студенти закріпили теоретичні знання з курсів «Редакторський фах», «Основи журналістики», «Режисура й архітектоніка видань», «Практикум з фаху», «Теорія та практика масових комунікацій», «Практична стилістика» тощо.

Самим приємним стало те, що майже всі статті, що писали студенти – надруковані в газеті «Новий Путь», а найближчим продуктом практики для студентів стала зйомка власного репортажу. Практиканти напрацювали нові професійні навички, які у майбутньому допоможуть їм працювати з телевізійним та видавничим обладнанням. Вразило студентів те, що всі люди із задоволенням спілкувалися, були відвертими та доброзичливими. Не менш цікавим виявився процес зйомок, монтажу і запису закадрового голосу, адже саме так вони відчули себе професіоналами своєї справи.

Нехай і надалі ваше відкрите і щире слово служить правді та істині, утвердженню добра і справедливості.

 
     
 
     
 
     
 
     
 
     
 
     
 
     
 
     
 
     
 
     
 
     
 
     
 

 

Корисні посилання
Різне

© Відокремлений структурний підрозділ «Лисичанський педагогічний фаховий коледж Луганського національного університету імені Тараса Шевченка», 2012-2021