Лисичанський педагогічний коледж
 

Новини

28.09.2020

Всеукраїнський день дошкілля - 2020

Вихователь - українською, еducator - англійською, dastiarak - вірменською, nevelő - угорською, еducador- іспанською, еrzieher - німецькою, éducateur - французькою, kasvataja - естонською - так звучить професія вихователя різними мовами світу, але значення вона має єдине: благородність і важливість, величність і значущість професії у кожній державі.

В Україні День дошкілля відзначають в останню неділю вересня. 23 березня 2012 року ВГО «Асоціація працівників дошкільної освіти» звернулася з листом до МОН, в якому запропонувала відзначити День працівників дошкільної освіти на всеукраїнському рівні. Ініціатори прагнули привернути увагу до прогресивних педагогів-«дошкільників», підвищити престижність професії та популяризувати роботу працівників дошкільної освіти.

28.09.2020 року спільнота викладачів та студентів спеціальності «Дошкільна освіта» Лисичанського педагогічного коледжу реалізувала програму заходів, присвячену Всеукраїнському Дню дошкілля. Так, 27.09.2020 року колектив Лабораторії фахової компетентності педагога дошкільної освіти долучився до відеотрансляції святкового заходу "Всеукраїнський день дошкілля - 2020". Поряд з цим відбувся святковий захід «Особистість педагога дошкільної освіти у вимірі запитів ХХІ століття».

Кращі студенти спеціальності «Дошкільна освіта» за показниками рейтингу навчальної діяльності за 2019-2020 н. р., були відзначені цінними подарунками.

Серед них:

Муратова Юлія (4-АД);

Чегорка Валерія (3-АД);

Зінова Оксана ( 2-АД).

І за рейтингом вступних іспитів – Морозова Анастасія (1 АД).

Під час заходу студенти визначили позитивні аспекти майбутньої діяльності й зазначили, що ця дивовижна професія дає можливість зазирнути в «Країну Дитинства». І, хоча всі ми родом з цієї країни, ми дуже швидко забуваємо той чарівний світ «чомучок», який набагато цікавіший, безмежніший і багатший, ніж світ дорослого. Завдання вихователя – не зруйнувати дитячі мрії, а влитися в них, щоб розмовляти з дітьми однією мовою.

О, вихователь! Ти даруєш світло,
Ти вчиш любові, мудрості і доброти,
Щоб у малих серденьках було завжди літо
Без смутку, прикрості і самоти.
Своїм теплом ти прихиляєш небо.
В маленькому житті лишаєш добрий слід.
І крізь роки дитина пам’ятатиме про тебе,
Бо вибрав ти, мабуть, найвищу із доріг.
І нагорода є твоя безцінна,
Бо Бог на всіх нас дивиться згори.
За те, що серце віддаєш дитині
Душа твоя не знає смутку й самоти.

Матеріали підготувала:
Аль-Хамадані Н. Д.

 
     
 
     
 

 

Корисні посилання
Різне

© Відокремлений структурний підрозділ «Лисичанський педагогічний фаховий коледж Луганського національного університету імені Тараса Шевченка», 2012-2021