Лисичанський педагогічний коледж
 

Новини

19.06.2020

16 червня 2020 року для студентів спеціальності «Середня освіта (Трудове навчання та технології)» успішно завершилась кваліфікаційна атестація, яка проходила у форматі комплексного екзамену з предметів спеціального циклу в два етапи: теоретичний і практичний. Теоретичний етап передбачав відповіді студентів з педагогіки, методики навчання технологій, нарисної геометрії, техніки і технологій, обробки конструкційних матеріалів та технічної творчості учнів. На практичному етапі студенти захищали власні творчі проєкти технічного та декоративно-прикладного спрямування, які готували протягом вивчення предметів додаткової кваліфікації.

Відповіді випускників показали, що вони опанували програмний матеріал із зазначених дисциплін і продемонстрували, в цілому, достатній рівень професійної підготовки. Студенти Потапова А., Горбунов Е., Бєліков М. розуміють нові підходи до розбудови нової української школи, орієнтуються в питаннях, пов’язаних з підходами до визначення методів, засобів, форм трудового навчання і виховання, ознайомлені з новими педагогічними технологіями, з альтернативними школами та системами виховання; зміст основних положень Державного стандарту освітньої галузі «Технологія» та нової структури трудової підготовки у закладах середньої освіти.

Захист творчих проєктів студентів показав високий рівень виконання робіт та аргументовану, послідовну їх презентацію. Розроблені проєкти відповідають новітнім технікам в галузі декоративно-прикладного мистецтва та технічної творчості, мають високу якість оформлення виробів та естетичний вигляд. Тематика творчих проєктів вражає своєю різноманітністю: до уваги членів кваліфікаційної комісії були представлені проєкти декоративного спрямування з вишивки, м’якої іграшки, стрічкоплетіння та в’язання. А з технічного напрямку випускниками було презентовано різні пристрої та пристосування: промисловий пилосос, пилосос – циклон, подрібнювач горіхів, компресор, автоматична сушарка для рук, декоративна скарбничка.

Підсумки кваліфікаційної атестації підтверджують готовність випускників коледжу спеціальності «Середня освіта (Трудове навчання та технології)» до організації проєктно-технологічної діяльності учнів відповідно до нового стандарту загальної середньої освіти в умовах сучасного високотехнологічного інформаційного суспільства.

Демченко П.Є

 

 

Корисні посилання
Різне

© Відокремлений структурний підрозділ «Лисичанський педагогічний фаховий коледж Луганського національного університету імені Тараса Шевченка», 2012-2021