Лисичанський педагогічний коледж
 

Новини

05.06.2020

З 25 травня по 5 червня студенти 3 курсу спеціальності «Журналістика» дистанційно пройшли навчальну (редакційну) практику. Розпочалася вона з групової роботи у Googl Meet. Студенти прослухали настановчу конференцію, де ознайомилися з планом практики та основними завданнями.

Перший тиждень проходження практики передбачав теоретичну роботу студентів. Так, вони ознайомилися з сайтом відомого журналіста Вадима Лубчака, дослідили основні аспекти творчої роботи. Також опрацювали інформацію про його візит до Київського національного університету культури і мистецтв на спеціальність «Журналістика» у рамках творчого клубу Миколи Тимошика «Віч-на-віч з особистістю». До уваги студентів були представлені інтернет-сервіси LanguageTool та OnlineCorrector. Словотвір та Типограф. Дізналися майбутні журналісти й про новітній термін «фріланс». Протягом першого тижня студенти при виникненні питань зверталися до керівника практики за допомогою у Вайбері, Скайпі чи Зумі.

Другий тиждень передбачав для студентів власне практичне завдання. Їм запропонували знайти програми для редагування текстів та розробити презентацію. До Міжнародного Дня журналіста, що відзначається 6 червня, практиканти мали скласти тематичний макет газети чи буклет. Найрізноманітніші роботи представили юні майбутні спеціалісти.

Наприкінці навчальної практики студенти дізналися про розвиваючу журналістику, зокрема, які існують тренінги, як вони проходять та що передбачають. Також вони дослідили та вивчили ділові та рольові ігри для юних журналістів.

Завершилася навчальна (редакційна) практика звітною конференцією у Googl Meet, де студенти показали виконану роботу. Так, вони удосконалили формування вмінь і навичок, необхідних для самостійної роботи в редакціях, інформаційних та рекламних агентствах службах зв'язків з громадськістю на посадах кореспондента, редактора, коректора; апробовували творчі здібності при виконанні поставлених завдань; виявили ініціативу в плануванні проектної роботи і в його підсумковому аналізі, тобто зробити перші кроки до формування обізнаної особистості, спеціаліста в масово-інформаційній діяльності.

 

Роботи студентів (Буклет)

Роботи студентів (Газета)

Роботи студентів (Презентація)

 

Корисні посилання
Різне

© Відокремлений структурний підрозділ «Лисичанський педагогічний фаховий коледж Луганського національного університету імені Тараса Шевченка», 2012-2021