Лисичанський педагогічний коледж
 

Новини

10.03.2020

,,Луганщину єднає слово Кобзаря” – під таким гучним гаслом на всіх центральних площах міст обласного значення, районних центрів та адміністративних центрів ОТГ Луганської області пройшла масштабна патріотична акція, присвячена відзначенню 206-ї річниці з Дня народження Тараса Шевченка.

 

Шануючи Великого Кобзаря як символ українства, освітянська спільнота Лисичанського педагогічного коледжу спільно з жителями міста долучилась до встановлення рекорду з одночасного спільного читання вголос поезії Тараса Шевченка з реєстрацією в Книзі рекордів України. До спільного читання було запропоновано уривок з поеми ,,Сон”:

Летим. Дивлюся, аж світає,
Край неба палає,
Соловейко в темнім гаї сонце зустрічає.
Тихесенько вітер віє,
Степи, лани мріють,
Меж ярами над ставами верби зеленіють.
Сади рясні похилились,
Тополі поволі
Стоять собі, мов сторожа,
Розмовляють з полем.
І все то те, вся країна повита красою,
Зеленіє, вмивається дрібною росою.
Споконвіку вмивається,
Сонце зустрічає…
І нема тому почину,І краю немає!
Ніхто його не додбає і не розруйнує…

Атмосфера заходу була пронизана красою Шевченкового слова…

Учасники патріотичної акції гідно віддали шану пам’яті видатного поета. Цікавим продовженням акції стало відвідування молоддю віртуальної літературної подорожі ,,І жив, і мислив Україною” в бібліотеці-філії № 10 м. Лисичанськ.

Минають віки, стираються написи на камені, тліють книги, руйнуються будівлі, але слово Шевченка — живе і вічне. Вивчаймо його, думаймо над його істиною, виконуймо його заповіти, які посилав він синам свого народу. І серед них — найперший і найголовніший:

Свою Україну любіть,
Любіть її во время люте,
В останню тяжку минуту
За неї Господа моліть….

 

 
     
 

 

Корисні посилання
Різне

© Відокремлений структурний підрозділ «Лисичанський педагогічний фаховий коледж Луганського національного університету імені Тараса Шевченка», 2012-2021