Лисичанський педагогічний коледж
 

Новини

20.02.2020

Сьогодні мало кого можна здивувати незвичайними домашніми улюбленцями. Нарівні з кішками і собаками ми все частіше купуємо декоративних папуг, забавних карликових поросят, екзотичних рибок. Чимало і любителів тварин тераріумів - крокодилів, змій, хамелеонів. Навіть комах! В лабораторії ознайомлення з живою природою з'явилися і свої нові маленькі тваринки - сухопутні черевоногі равлики.

Равлик Achatina або Archachatina - це чудова екзотична тваринка. Простота в догляді, відсутність шуму і запаху, а так само корисність слизу равлика робить її гідним вихованцем. Равлики - вражаючі істоти, які невибагливі у догляді і в їжі. Їх тіло, укладене в раковину, складається з голови і ноги. Нога - це потужний м'яз, який забезпечує ковзання. На голові розташовуються органи чуття - ріжки і рот. Жодна інша домашня тварина не здатна до таких перетворень, як сухопутний равлик. З раковини спочатку виходить складочка м'якого ніжного тіла, яка розгладжується і немов наповнюється повітрям. Незабаром починає з'являтися зморшкувата голова, равлик розправляє ногу, прилипає до поверхні і приймається її досліджувати. У цей момент з голови, немов розсувні антени, витягуються ріжки. Для годування равликів знадобляться будь-які сезонні овочі, фрукти і трави. Ці чудові вихованці виростають до 20 сантиметрів в довжину і живуть до 10 років в неволі.

Тож, лабораторія ознайомлення з живою природою запрошує всіх бажаючих подивитись на ці чудові створіння.

 
     
 

 

Корисні посилання
Різне

© Відокремлений структурний підрозділ «Лисичанський педагогічний фаховий коледж Луганського національного університету імені Тараса Шевченка», 2012-2021