Лисичанський педагогічний коледж
 

Новини

17.02.2020

У Лисичанському педагогічному коледжі діє розгалужена система інформаційно-просвітницьких годин, спрямована на формування громадянської позиції фахівця нової генерації, розвиток професійної самосвідомості, вміння виокремлювати ключові засади освіти в умовах активного розвитку кіберпростору. Однією з ключових ланок цієї системи є фахові воркшопи, зокрема, 17 лютого 2020 року в закладі освіти до уваги студентів спеціальності «Початкова освіта» було запропоновано тему «Значення музичного виховання у НУШ», завдяки якій здобувачі освіти змогли дізнатися про роль, особливості та нові підходи при викладанні навчальної дисципліни «Музичне мистецтво» в умовах освітніх реформ.

На спеціальності «Середня освіта. Трудове навчання та технології» до уваги здобувачів освіти було запропоновано актуальну тему «Використання інноваційних технологій в системі технологічної освіти». Студенти 1-3 кусів познайомилися з особливостями використання на уроках трудового навчання та технологій з такими інтерактивними методами як «Мозковий штурм», «Дерево рішень», «Броунівський рух». Студенти ж третього курсу, які вже вивчають методику навчання технологій, проявили себе як консультанти для своїх молодших «колег» з теми «Методи проєктної технології» та провели майстер-клас щодо використання методів проєктування з метою вдосконалення об’єктів проєктно-технологічної діяльності в шкільних майстернях.

Цікавим та змістовним виявився семінар-практикум «Аналіз педагогічного процесу ЗДО», в ході якого студенти спеціальності «Дошкільна освіта» наблизилися до постаті відомого польського педагога Януша Корчака, визначили його десять заповідей для дітей і дізналися, що таке педагогіка кохання.

Не менш змістовним виявився фаховий воркшоп для студентів спеціальності Журналістика, які змогли відвідати типографію м. Лисичанська та дізнатися про те, чому і коли варто вірити ЗМІ. На спеціальності «Середня освіта. Фізична культура» здобувачі освіти 3-4 взяли участь у коледжному змаганні «Кубок Байракова», на якому змогли продемонструвати свою витривалість та приткість, вміння змагатися та досягати бажаних спортивних результатів.

Сподіваємося, що студенти Лисичанського педагогічного коледжу переконалися, що обрали вірний професійний шлях і готові рухатися завжди вперед, незважаючи на освітні реформи!

 
     
 
     
 
     
 
     
 

 

Корисні посилання
Різне

© Відокремлений структурний підрозділ «Лисичанський педагогічний фаховий коледж Луганського національного університету імені Тараса Шевченка», 2012-2021