Лисичанський педагогічний коледж
 

Новини

27.01.2020

27 січня 2020 року відбулась інформаційно-просвітницька година «Невідоме про відомого» для студентів других курсів (до 230-річчя з дня народження П.П. Гулака-Артемовського – українського письменника, вченого, перекладача, байкаря).

Студенти дізналися про основні факти з біографії П.Гулака-Артемовського та за яких саме умов формулювалась особистість письменника. Присутні поринули у чудовій світ байок «Пан та собака», «Рибалка». Прослухавши ці твори, ми відчули всю велич таланту великого українського митця.

Помітним явищем в розвитку української національної культури, зокрема літератури, стала постать Петра Петровича Гулака-Артемовського - талановитого філолога, перекладача, письменника, вченого, громадського діяча. Саме завдяки йому відкрилась в Харківському університеті перша в Російській імперії кафедра історії та літератури слов'янських мов, що зіграло велику роль у розвитку слов'янознавства в Україні.

Як літератора Гулака-Артемовського по праву можна вважати послідовником традицій Котляревського, який за основу нової української літературної мови взяв усне народне мовлення. Твори Гулака-Артемовського - вірші, байки, балади - написані живим яскравим слобожанським словом, пронизані суто українським колоритом.

 

 

Корисні посилання
Різне

© Відокремлений структурний підрозділ «Лисичанський педагогічний фаховий коледж Луганського національного університету імені Тараса Шевченка», 2012-2021