Лисичанський педагогічний коледж
 

Новини

02.01.2020

Екологічний експеримент – вигонка гіацинтів

На початку 2020 року лабораторія живої природи порадувала всіх коледжан приємною новиною. Студенти Лисичанського педагогічного коледжу на чолі з викладачами природничих дисциплін долучилися до цікавої екологічної справи – вигонка квітучих рослин. Цього разу студенти-флористи взяли до уваги гіацинт – рід багаторічних цибулинних рослин родини гіацинтових (Hyacinthaceae) або холодкових. Гіацинт – безумовний лідер серед рослин, придатних для вигонки. Його щільні, з сильним ароматом суцвіття з зірчастих квіток сидять на безлистих квітконосах. При вирощуванні в кімнатних умовах, він компактний, його квітки довго не в'януть, мають різноманітне забарвлення й приємно пахнуть.

Вигонка цього виду квіткових у Лисичанському педагогічному коледжі тривала протягом трьох місяців. Для отримання зрілої квітки важливо було створити відповідні еко-умови: попереднє охолодження цибулин; під час проростання в горщиках кімнатна температура не мала перевищувати 10°C; систематичне, але помірне зволоження ґрунту; субстрат повинен бути досить рихлим, повітропроникним ґрунтом (суміш піску і торфу або піщана садова земля); на дні горщика або ящика обов’язковим є дренажний шар.

Декілька простих кроків і вже на Новий рік можна вдихати аромат весняних квітів, який підвищує настрій, а цікава, нестандартна форма квітів надихає на нові експерименти та дослідження. Такі екологічні справи сприяють формуванню у студентів естетичного смаку, шанобливого ставлення до живої природи, уміння спостерігати й турбуватися за квітами.

На цьому, екологічний експеримент не завершується! На черзі інші види гіацинтів та тюльпани, які вже скоро порадують коледжан!

 

 

Корисні посилання
Різне

© Відокремлений структурний підрозділ «Лисичанський педагогічний фаховий коледж Луганського національного університету імені Тараса Шевченка», 2012-2021